Garantie informatie

Bij de aanschaf van een E-scooter bij Elektrischescooter-XL ontvang je standaard 3 jaar garantie tot maximaal 12.000 km. Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen samen met de eventuele onderhoudsbonnen.

Onderhoud van de scooter en de eventuele voorrij- transportkosten dien je zelf voor eigen rekening te nemen en vallen niet onder de garantie. Wanneer de minimale vereisten van onderhoud aan het voertuig niet worden nageleefd vervalt de garantie van het voertuig. Bovendien blijft de volledige garantie enkel geldig indien reparaties alleen bij Elektrischescooter-XL worden verricht. Wel heb je de vrijheid zelf te kiezen bij welk bedrijf je het onderhoud laat uitvoeren. Let op dat wanneer je bij een extern RDW erkend bedrijf het onderhoud laat uitvoeren de volledige garantie (garantie op onderdelen incl. werkloon en voorrijkosten vervallen tenzij je een onderhoudspakket hebt) zal worden veranderd naar een onderdelen-omruilgarantie.

De garantie geldt op technische gebreken . Defecten, die worden veroorzaakt door een fabricagefout zullen worden verholpen. Garantie is niet van toepassing wanneer het product defect is ten gevolge van een reden die naar oordeel van onze technische dienst niet is terug te voeren op materiaal -of fabricagefout.

Uitgesloten van garantie zijn:

  • Het vervangen van standaard slijtage onderdelen welke aan normale slijtage onderhevig voorbeelden hiervan zijn, slijtage van banden, lampjes, remblokken, zekeringen en rubbers.
  • Onderdelen waarbij de garantie beperkt is tot een maximale kilometerstand of termijn zijn kabels 1000 km.
  • Reparaties naar aanleiding van ondeskundig/abnormaal gebruik, na het niet uitvoeren van onderhoudsbeurten.
  • Reparaties naar aanleiding van een ongeluk, diefstal, natuurrampen, brand, verwaarlozing, (tijdelijke) overbelasting of verkeerd gebruik.
  • Reparaties aan opgevoerde scooters welke zijn opgevoerd door anderen dan Elektrischescooter-XL.
  • Reparaties aan scooters waaraan zelf gesleuteld is.
  • Reparaties aan scooters waar de originele onderdelen zijn vervangen door niet-originele onderdelen.

Het is ook mogelijk om de scooter aan huis te laten repareren of op te laten halen door Elektrischescooter-XL. Indien je een onderhoudspakket hebt aangeschaft bij de scooter bieden wij gratis garantie service aan huis in héél Nederland. Indien je de scooter hebt opgehaald in één van onze afhaallocaties, is er geen sprake van garantie service aan huis, en worden voor garantie zaken de standaard voorrijkosten van €30,- in rekening gebracht. De reparaties bij Elektrischescooter-XL worden gedaan door ervaren monteurs van La Souris Scooters.

Elektrischescooter-XL vergoedt nooit reparatiekosten van derden. Naast deze garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.

LET OP: Elektrischescooter-XL verkoopt verschillende merken scooters, hierdoor kunnen de garantievoorwaarden vanuit de fabrikant verschillend zijn op.